Duhovna tradicija

“Yoga in daily life“ - „Joga u svakodnevnom životu“ utemeljena je u izvornoj tradiciji učitelja joge iz države Rajasthan (Indija). Veoma su rijetke škole koje imaju neprekinutu tradiciju učenja, a unutar naše loze učitelja, ne samo da ta tradicija nije prekidana, nego su u svakoj generaciji postojali prosvjetljeni i samorealizirani Učitelji, a mnoge od njih su još za života smatrali svecima. Oni su prenosili znanje i svijetlo joge koje je svijetu podario veliki jogi i mistik Param Mahasiddha Awatar Sri Alakhpuriji .

Param Mahasiddha Awatar Sri Alakhpuriji

“Yoga in daily life“ - „Joga u svakodnevnom životu“ utemeljena je u izvornoj tradiciji učitelja joge iz države Rajasthan (Indija). Veoma su rijetke škole koje imaju neprekinutu tradiciju učenja, a unutar naše loze učitelja, ne samo da ta tradicija nije prekidana, nego su u svakoj generaciji postojali prosvjetljeni i samorealizirani Učitelji, a mnoge od njih su još za života smatrali svecima. Oni su prenosili znanje i svijetlo joge koje je svijetu podario veliki jogi i mistik Param Mahasiddha Awatar Sri Alakhpuriji.

PARAMYOGESHWAR SRI DEVPURIJI

Paramjogešvar Šri Devpuriđi je bio Yogiraj (Jogirad – gospodar joge), a smatrali su ga utjelovljenjem najviše razine svijesti - vječne, sveprisutne i neograničene svjesti (Shiva). Živio je i podučavao u okrugu Sikhar, Radasthan (sjeverozapadna Indija), od sredine 19. stoljeća do 1944. godine, kada je svjesno napustio fizičko tijelo. Mjesto gdje se nalazi njegov ašram Kailash nosi isti naziv kao i planina Kailash (Tibet). Zapisi o njegovom životu su samo u fragmentima, a Šri Devpuriđijevi posvećenici još njeguju živo sjećanje na njegovo duhovno učenje i čudesna djela.

BHAGWAN SRI DEEP NARAYAN MAHAPRABHUJI

Dolazak velikog indijskog sveca Bhagavan Šri Dip Narajan Mahaprabhuđija , mnogo prije njegovog rođenja, najavio je njegov učitelj Šri Devpuriđi. Šri Mahaprabuđi rodio se 1828 godine kao prosvjetljen i savršen jogi. Odmah po rođenju dobio je ime Deep što znači svjetlo. Raspolagao je sa svih 24 sidija (siddhi – moći). Neki od njih su: Prapti – neograničena svijest , Trikal Daršitva – neograničeno znanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti , Prakašja - uvid u sve razine Univerzuma , Paricitta Abhijanata – moć čitanja misli , Jathansankalpa – sposobnost da ispuni svaku želju , Kamarupa – poprimanje svakog željenog oblika , Manodava – kretanje vremenom i prostorom brzinom misli , Jathakamavasthajatva – moć materijalizacije i dematerijalizacije , Devkrida Daršana – sposobnost viđenja astralnih razina , itd.

H.H. PARAMHANS SRI SWAMI MADHAVANANDAJI

Paramhans Šri Svami Madhavanandađi bio je jedan od veoma rijetkih istinskih duhovnih učitelja modernog doba. Duhovni je nasljednik Bhagavana Šri Dip Narajan Mahaprabhuđija, a kao njegov učenik postigao je blagoslovljeno stanje svijesti kroz potpunu predanost i služenje Učitelju.

SRI MAHAMANDALESHWAR PARAMHANS SWAMI MAHESHWARANANDA-SWAMIJI

Šri Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvarananda - Svamiđi je učenik Svami Madhavanandađija. U dobi od 13 godina, pod budnim vodstvom svog velikog učitelja Holi Guruđija, započeo je život ispunjen vježbom, nadzorom uma i čula, meditacijom. To je rezultiralo potpunim duhovnim buđenjem i razvojem do najviših razina svijesti. Kao samorealizirani jogi i Učitelj, donosi tradiciju i poruku joge na Zapad. Od 1972. godine je u Evropi, a u Beču utemeljuje sjedište međunarodne asocijacije „Yoga in daily life“.